Nieuwsbericht

Save the Date: Nationaal Deelmobiliteitscongres 2024

Profielfoto van Kennisplatform CROW
8 augustus 2024 | 1 minuut lezen

Alvast voor in de agenda: maandag 14 oktober 2024. Op die dag vindt het eerste Nationaal Deelmobiliteitscongres plaats. Het definitieve programma wordt na de zomer bekend gemaakt op de website van Natuurlijk! Deelmobiliteit.

Locatie:
De Rijtuigenloods, Piet Mondriaanplein 61, 3812 GZ Amersfoort

Tijdstip:
13:00 – 19:00 (incl. kleine hap)

Het congres brengt deze dag iedereen samen die vanuit zijn of haar invalshoek werkt of wil gaan werken aan de versnelling van deelmobiliteit in Nederland; ambtenaren en bestuurders van overheden (lokaal, regionaal, provinciaal en landelijk), aanbieders, adviesbureaus, woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars.

Wat kun je verwachten tijdens dit congres?

  • Mogelijke oplossingsrichtingen voor complexe deelmobiliteit onderwerpen.
  • Een eerlijk gesprek over de waarde en uitdagingen van deelmobiliteit.
  • Cases: wat werkt in de praktijk wel en niet op het gebied van deelmobiliteit?
  • Veel inspiratie en toepasbare kennis om een eerste of volgende stap te zetten.

Waarom je erbij moet zijn?

Deelmobiliteit kan veel betekenen voor onze maatschappij en voor alle inwoners persoonlijk. Zowel in steden, als in landelijk gebied. Want het zorgt – als belangrijk onderdeel van de mobiliteitsmix – voor een grotere bereikbaarheid, ruimte om te bouwen en te leven en het geeft de gebruiker keuzevrijheid. Om de volle potentie van deelmobiliteit te benutten, moeten de deelmobiliteitssector en het beleidsterrein snel volwassen worden. Het aanbod en gebruik groeit, maar de markt is nog jong en volop in ontwikkeling. Er is een lappendeken aan regels en overheden leren nog te weinig van elkaar, waardoor ze steeds opnieuw het wiel moeten uitvinden.

Het Nationaal Samenwerkingsprogramma Natuurlijk!Deelmobiliteit is opgezet om daar verandering in te brengen. Het programma werkt aan duidelijkheid, overzicht en perspectief. Dit congres biedt een uitgelezen kans om jouw ervaringen met deelmobiliteit uit te wisselen met anderen en kennis op te doen over actuele ontwikkelingen waarmee je weer verder kunt.

Doe mee en geef mede sturing aan de versnelling van deelmobiliteit in Nederland. Door concreet aan de slag te gaan met de mogelijkheden voor groei en de complexe onderwerpen die dit nog in de weg staan, zetten we een volgende stap. Zonder omweg naar deelmobiliteit!

De oorspronkelijke versie van dit artikel is te lezen op natuurlijkdeelmobiliteit.nl.